Op één been huppelen is niet handig

1. Lean, 2. Leiderschap

‘Op één been huppelen is niet handig.’ Dit is typisch zo’n zin die bij mij lang blijft hangen.

Ik hoorde de zin als flard van een gesprek zonder het verhaal er omheen te kennen.  De zin bleef aan mij plakken. Huppelen op één been ís helemaal niet handig. Het is namelijk gewoon hinkelen.

Huppelen op twee benen is licht en snel en in de meeste gevallen vrolijk. Hinkelen is dodelijk vermoeiend en heel hard werken.

Toch wordt er in organisaties te vaak op één been gehuppeld, om dingen (of mensen) heen gewerkt, en met de handrem erop gas gegeven.

En de ellende is dat je het met elkaar vaak niet eens meer ziet. Je hebt nieuwe medewerkers, stagiaires, een goede audit, een wakkere klant of misschien zelf een pandemie nodig om in te zien dat er zaken nodig in beweging en verbeterd moeten worden.

Dus mijn tip: Kijk eens goed rond in je team of organisatie, luister goed naar nieuwe medewerkers en stagiaires. Zie je plotseling medewerkers op één been hinkelen in plaats van op twee benen huppelen? Zie je ze om zaken of baasjes heen werken, werken met de handrem erop? Doe er iets aan!

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor de Online Workshop Personal Lean. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 6 beoordelingen
Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *