Dagritme van Benjamin Franklin

2. Leiderschap, 6. Systeem

Franklin is een van de Amerikaanse superhelden. Beroemd van het opstellen van de onafhankelijkheidsverklaring, mede ontwerper van de Amerikaanse grondwet en daarnaast wetenschapper, onderzoeker, schrijver, boekdrukker, ‘moralist’ (propageerde zijn dertien deugden:  matigheid, zwijgzaamheid, orde, besluitvaardigheid, soberheid, vlijt, oprechtheid, rechtvaardigheid, ingetogenheid, reinheid, evenwichtigheid, kuisheid en nederigheid) enz.

Kortom een hele drukke man met heel veel plannen en ambities. Van deze veeldoener is het dagritme bekend dat hij stug hanteerde als basis voor al zijn werk en het is wel echt interessant om eens te bekijken. Kijk en huiver!

Een steady zelfgestuurd basisritme waarop alles drijft. Dit is wel dé manier om veel voor elkaar te krijgen.

Een bij je energie passend dagritme maakt het verschil tussen ‘fluffy’-rommelweken en creatieve-veel-voor-elkaar-krijg-weken.

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor de Online Workshop Personal Lean. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

3 reacties

 • Cheryl says:

  Zo, hij sliep maar 4 uurtjes per dag en nuttigde ook maar twee maaltijden per dag. Ik zal het moeilijk vinden om zoveel als hem in een etmaal te bereiken.

  • Philippe Degelin says:

   Je moet de accolades volgen voor een goed begrip van de tijdsindeling. Dan zie je dat hij 7 uur slaap had (van 22u tot 5u). Hij at overigens 3 maal per dag: breakfast, dinner & supper. Franklin is dus mogelijk de uitvinder van de MBA? (meest belangrijke actie per dag)

  • Ad van der Hulst says:

   Inderdaad. Als je goed kijkt zie je dat Benjamin zeven uur slaapt per nacht. En dat is voor veel mensen een prima aantal uren. Breakfast, dine & supper zijn zijn drie maaltijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *