Handboek Personal Lean

Dit robuuste, prachtig uitgegeven handboek is iets voor jou als je:

 • geen tijd hebt om het hek te repareren omdat je de hele dag achter de kippen aan rent
 • daarvan af wilt
 • dus iets wilt doen aan je corvee en verspillingen, focus en workflow
 • de tijd die je nu stopt in het managen van je email, agenda en vergaderingen terug wilt brengen tot een realistisch minimum
 • niet van saaie managementboeken houdt met generieke vaagtaal maar liever klare taal leest met inzichten en tips waar je direct iets mee kunt
 • geen behoefte hebt aan softwaretips, nieuwe apps maar gaat voor duurzame low tech oplossingen

Handboek Personal Lean (editie 5)

Wil je dit?

 • iedere dag Inbox Zero
 • niet meer dan 60 % van je agenda gepland met bijeenkomsten met anderen
 • je ideale dag en weekplanning maken
 • je bilateralen geoptimaliseeerd
 • alle handvatten voor  een supervoorzitter van een vergadering bij de hand
 • tijd vrij om na te denken, plannen te maken en te prioriteren op basis van een persoonlijk dashboard
 • tientallen tips voor slim samenwerken met ondersteuner en team bij de hand
 • checklisten voor sneltoetsen; opbouw speelveldmindmap; dag-, week-, maand- en jaarreview; mappenstructuur; bestandsnamen.

Dit robuuste ringband, full color, doe-boek is de complete basis voor een elegante, ambachtelijke manier van het organiseren van je werk. Jouw workflow blijft flexibel, eenvoudig te wijzigen en is passend bij jouw aard en aanleg.

De inhoud is de vrucht van mijn jarenlange ervaring met alle soorten technieken, concepten, inzichten en toolkits op het gebied van persoonlijke productiviteit. Het boek is opgebouwd rondom 7 thema’s. Van ieder thema zijn de basiswetmatigheden beschreven die daarna worden uitgewerkt in handvatten, tips en trucs waar je direct zelf mee aan de slag kunt.

 

 

In dit ringband handboek ligt het accent op ambachtelijk leiderschap, namelijk: overzicht, koers en grip houden op de zaken van alle dag, in lijn met de zaken van volgend jaar met ruimte voor toeval en intuïtie, en tijd voor de leuke, belangrijke en waardevolle dingen van het leven.

Deze 7 thema’s zijn:

 1. Inbox Zero
 2. Agenda in balans
 3. Optimaliseren van vergaderingen en bijeenkomsten
 4. Prio’s
 5. Koers & Fundament
 6. Slim samenwerken met PA en team
 7. Weekreview en onderhoud van goede routines

Bestel het Handboek Personal Lean nu!

Full-colour ringband op A5 formaat; 160 pagina’s door kleuren en iconen verdeeld in de 7 hoofdstukken. Incl. bijlagen met sneltoetsen, overzichten + checklists.

€ 34,95 incl verzendkosten

Bestel het HandboekPersonal Lean

Je zou kunnen denken:

Dat is toch bottom-line allemaal gewoon gezond verstand?

Ja, dat is zo. Het is ook iets meer, het is ‘voortgezet’ gezond verstand dat heel waardevol blijkt te zijn omdat we nu eenmaal nooit op school de basisvaardigheden behorende bij deze thema’s hebben leren beheersen.

Ik heb al eens iets gedaan met CIEP, PEP, GTD, Covey (+ vul zelf maar in). Werkte eigenlijk niet.

Al deze zaken werken nu eenmaal nooit uit zichzelf. Het gaat om het motief van de gebruiker. Als je graag een mooie elegante workflow hebt, met routines en spullen waar je graag mee werkt dan ben je hier aan het goede adres. En dé truuk is thema 7. Zonder vliegwielroutines als de ‘daily shutdown’ en de ‘weekreview’ is het merendeel van de goede intenties in korte tijd verdampt door de drukte van alledag.

Beetje prijzig?

Deze prijs is minder dan 1 (één) bruto-uurloon van een manager of drukke pro. Je kunt er werkelijk honderden uren mee verdienen door alleen maar een paar tips en truuks toe te passen op het gebied van email, agenda en vergaderen. Daar bovenop komt nog de nieuwe toegevoegde waarde van het persoonlijk dashboard, prioriteren (op basis van triage) en het slimme samenwerken met je ondersteuner en team. Je kunt ook een dag met mij 1 op 1 werken. Dat is dan natuurlijk wel 50 x deze prijs. En de verzendkosten zijn wel inbegrepen!

Frank Meeuwsen, (ex)hoofdredacteur Lifehacking | digital strateeg

‘Meer tijd en meer plek in je kast!

De laatste jaren heb ik aardig wat boeken en blogposts versleten over manieren om slimmer te werken en handiger je tijd in te delen. Sommigen zijn behulpzaam, anderen herhalen droog wat feiten of blijven te algemeen.

Ik zou willen dat Ad zijn boek een paar jaar eerder had geschreven, dat had me veel extra leestijd bespaart.
Hij zet in zijn boek een aantal bekende en onbekende theorieen en inzichten op een rij en verbindt deze op fraaie wijze aan elkaar.

Zeker een aanrader als je meer dan 2 productiviteitsboeken op je “te lezen” stapel hebt liggen of op je verlanglijst. Verkoop ze en begin dit boek Handboek Personal Lean. Je zult me dankbaar zijn voor de tijd die je wint.’

Gratis 2 delen in Pdf ?

Wie eerst eens een echte indruk wil krijgen van de inhoud kan hier onder de eerste 2 hoofdstukken van het boek in Pdf downloaden.

Vul hieronder je voornaam + e-mailadres in en je ontvangt per ommegaande de downloadlink.

Eerst meer weten?

Je kunt eerst grasduinen op Ad’s Blog. Je krijgt daar een goede indruk van taal en stijl.
Meer dan 10 jaar wekelijkse blogs met allerhande onderwerpen op het gebied van Personal Lean.

Prijs

Dit boek kost € 34,95 inclusief btw. We sturen je het toe zonder verzendkosten.

Het is prachtig vormgegeven, heeft veel afbeeldingen, schema’s, formulieren en checklists. De 7 thema’s hebben ieder hun eigen kleur en icoon waardoor je geheel eenvoudig de weg leert vinden in het handboek. Je kunt het boek hier direct bestellen, je ontvangt dan een digitale factuur en het boek sturen we je de volgende werkdag toe.

Een tweede optie is het boek bestellen in Pdf voor € 14,99 (via een downloadlink). Dat kan hier.

De knop hieronder is voor het fysieke boek.

Afrekenen kan via iDeal, PayPal of Mr. Cash.

Bestel het HandboekPersonal Lean